Ilon Kirkko

Ilon Kirkko

lauantai 18. lokakuuta 2014

Tervetuloa espoolaiselle Ilon Kirkon sivustolle

OLEMME avanneet kaikille Ilon kirkko-listoille tämän yhteisen sivuston tukemaan demariehdokkaiden näkyvyyttä syksyn 2014 seurakuntavaaleissa.

ILON kirkon kivijalkana on SDP:n seurakuntavaaliohjelma 2014. Alla on poimintoja julkaisusta. Koko julkaisun voi ladata pdf-muodossa tästä linkistä.

Demareilla ja sitoutumattomilla on ehdokkaita kaikissa muissa seurakunnissa paitsi Tapiolassa.

NÄILLE sivuille  voi lähettää omia esitelyjä, kuvia jne.  mm. sähköpostitse marttifi@gmail.com

Intoa vaalityöhön- ja muistetaan käyttää äänioikeutta. Ennakkoäänestys alkaa jo maanantaina 27.10.  Varsinainen vaalipäivä on 9.11.

Sivustosta vastaava
Martti Hellström

Poimintoja seurakuntavaaliohjelmasta
Sosialidemokraatit haluavat kutsua kirkkoon kuuluvia jäseniään mukaan kirkon toimintaan ja vaikuttamaan sekä paikallisesti että laajemmin kirkon piirissä. Nyt valittavat luottamushenkilöt ovat maallikkoäänioikeutettuja seuraavissa hiippakuntavaltuusto- ja kirkolliskokousedustajavaalissa, joten paikallisilla valinnoilla vaikutetaan välillisesti myös koko kirkon linjaan ja uudistumiseen.

Sosialidemokraattiset ehdokkaat toimivat kirkossa sen puolesta, että kukaan ei jää yksin - heikoimmista huolehditaan - kaikki ovat kutsuttuja yhdenvertaisina seurakuntalaisina.

ME SOSIALIDEMOKRAATIT AJATTELEMME: 

1. KIRKON ARVOTEHTÄVÄSTÄ
Suomen evankelis-luterilainen kirkko on kansankirkko, jonka keskeinen tehtävä on hengellinen tehtävä...Kirkon oma keskeinen arvo, jonka se tuo yhä kovenevan kilpailun maailmaan, on armo. Sen vastaanottamisesta nousee sekä toisten että myös itsensä armahtaminen...Meille kirkko on armon ja sovituksen sekä keskinäisen solidaarisuuden, suvaitsevuuden ja kunnioituksen edistäjä.

2. KIRKON TEHTÄVÄSTÄ HYVINVOINTIVALTIOSSA
Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa heikoista huolehtiminen on ensi sijassa julkisen vallan velvollisuus. Kirkon diakonialle on taattava mahdollisuudet huolehtia niistä, joita yhteiskunnan turvaverkot eivät kulloisessakin tilanteessa tavoita...

3. KIRKON KANSAINVÄLISESTÄ TEHTÄVÄSTÄ
... evankeliumia levittämällä, tasavertaisia mahdollisuuksia edistämällä ja rauhaa rakentamalla.

4. KIRKON KULTTUURITEHTÄVÄSTÄ
....mm. kulttuurihistorialliset rakennukset, hautaus- ja hautausmaakulttuuri.

5. SEURAKUNNAN VIESTINNÄSTÄ
Viestinnän on helpotettava seurakuntalaisten mukaan tuloa, houkuteltava ylittämään seurakunnan matala kynnys... seurakuntalaiset saavat tietoa valmistelussa olevista päätöksistä niin aikaisin, että he voivat niihin vaikuttaa. Jokaisen on tunnettava olevansa tervetullut seurakunnan vapaaehtoistyöhön...

6. SEURAKUNNAN JA KUNNAN YHTEISTYÖSTÄ
...ennakkoluulottomasti... Olennaista on yhteistyö koulujen kanssa sekä sosiaalitoimessa.

7. KIRKON KERHOTOIMINNASTA
...Pyhäkoulut, lasten- ja nuorten kerhot ja partiotoiminnan tukeminen ovat arvokas osa kirkon kasvatustyötä...

8. MAAHANMUUTOSTA
Maahanmuutto...lisää yhteiskuntamme monimuotoisuutta ja uskonnon merkitystä yhteiskunnassa. ...Seurakunnat ovat hyviä yhteisöjä ystävyyssuhteiden rakentamiseen. Maahanmuuttajille on oltava oikeus tutustua suomalaiseen perinteeseen ja myös suomalaiseen uskonnollisuuteen....edistää paikallistasolla uskontojen välistä keskustelua.

9. VASTUU LUOMAKUNNASTA
Jokaisen seurakunnan tulee hakea kirkon ympäristödiplomia ja pitää sen velvoitteista
kiinni. Energian kulutusta on vähennettävä sekä korjauksin että kiinteistökantaa vähentämällä. Uusiutuvan energian käyttö on asetettava ensisijalle.

10. TYÖELÄMÄSTÄ
Seurakuntien tulee pyrkiä työllistämään vaikeasti työllistyviä.... kantaa vastuuta nuorisotakuun toteutumisesta. ...Seurakunnat ovat monialaisia työpaikkoja ja niissä työn kehittämiseen ja työilmapiiriin on kiinnitettävä huomiota...

11.KIRKON HALLINNOSTA
Nopean muutoksena maailmassa nuorten näkökannat ovat arvokkaita päätöksenteossa.... maallikkojen merkitystä on edelleen edistettävä:  Käynnissä oleva seurakuntien rakenneuudistus toteutuessaan lisää kirkon riippumattomuutta kuntarakenteesta... vahvistaa paikallisidentiteettiä ja lähidemokratiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti